Wildarrangement-Veluwe

Vanaf € 85,- per arrangement p.p.


Geheel in stijl wordt u ontvangen in een officiële en in het bos verscholen jachthut nabij Staverden. Hier krijgt u onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee uitleg over het dag- en avondprogramma waarin we u Veluws Wild van bos tot bord laten beleven.


Al wandelend over glooiende bospaden, ontdekt en leert u alles over de wijze waarop diverse partijen gezamenlijk zorg dragen voor een optimale leefomgeving van de verschillende wildsoorten. Met inzet van speciaal daarvoor getrainde zweethonden gaan we vervolgens op zoek naar in het bos verscholen wild, wat later in het programma terug zal komen. U ontdekt en herkent wroet- en bloedsporen, hoefadrukken, haren, aanschotplekken en leert alles over de jacht in het algemeen en in het bijzonder op de Noord Veluwe.

Wildspecialist Slagerij Ter Weele verzorgt na de pauze een interessante en interactieve slachtdemonstratie. U ziet tijdens deze uitgebreide demonstratie hoe een wild zwijn wordt ontweid en verwerkt wordt tot geportioneerde stukken vlees.

De Wildproeverij nadert met de wildbraad haar hoogtepunt. U proeft de authentieke smaak van de op de Big Green Egg bereide wildmaaltijd, bestaande uit wildzwijn, hert en haas, geserveerd met traditionele bijgerechten en bijpassende wijnen en (speciaal)bieren.

Vraag-offerte-aan